Wetsdokter Werner Jacobs en zijn collega's gaven gisteren hun professionele kijk op de doodsoorzaak van Christine Lenaerts en de handelingen die daaraan vooraf gingen.
Volledig scherm
Wetsdokter Werner Jacobs en zijn collega's gaven gisteren hun professionele kijk op de doodsoorzaak van Christine Lenaerts en de handelingen die daaraan vooraf gingen. © Photo News

ASSISEN LIVE. “Christine sliep op den duur met een honkbalknuppel naast haar bed.” getuigen verklaren hoe bang Christine was van Van De Velde en Laudet

AntwerpenHoe langer het proces duurt, hoe vijandiger beklaagden Ashley Van De Velde (36) en Marc Laudet (46) tegenover elkaar staan. Gisteren was te zien hoe de twee tijdens de reconstructie van de moord op Christine Lenaerts volledig verschillende versies van de feiten toonden over wie nu de uiteindelijke dodelijke wurggreep uitvoerde. “Hij daar, vat vol anabolen, is als een razende zot op Christine gevlogen. Ze is zeker niet door mijn houdgreep gestorven.”

 1. Versmalde parkeerstroken op Zuid zorgen voor chaos: “Een ‘Cliootje’ past nog net maar alles wat groter is...”
  Antwerpen

  Versmalde parkeer­stro­ken op Zuid zorgen voor chaos: “Een ‘Cliootje’ past nog net maar alles wat groter is...”

  De nieuwe parkeerstroken op het Zuid zijn volgens veel buurtbewoners te smal. Zij troffen de afgelopen week hun wagen vaak met blikschade of afgebroken zijspiegels aan. Oppositiepartij CD&V reageert niet mals op de verkeerschaos die het volgens hen met zich meebrengt: “Na de saga met geverfde woonerven is dit opnieuw tekenend voor het verfpotbeleid van het huidige stad- en districtsbestuur”
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Twee scholen moeten op zoek naar oplossing voor 250 leerlingen: “Ons hele team is van de kaart”
  PREMIUM

  Twee scholen moeten op zoek naar oplossing voor 250 leerlingen: “Ons hele team is van de kaart”

  De instorting van de school in aanbouw op Nieuw Zuid is naast een menselijke tragedie ook slecht nieuws voor heel wat Antwerpse gezinnen én een emotioneel enorme dreun voor de schoolteams. Zowel de stedelijke basisschool Zuidzin als de muzische basisschool K’do (GO!) hadden er op 1 september hun intrek moeten nemen. Alles samen gaat het om 250 leerlingen waarvoor nu zo snel mogelijk een oplossing zal worden gezocht. En dat wordt niet zo eenvoudig.