Wetsdokter Werner Jacobs en zijn collega's gaven gisteren hun professionele kijk op de doodsoorzaak van Christine Lenaerts en de handelingen die daaraan vooraf gingen.
Volledig scherm
Wetsdokter Werner Jacobs en zijn collega's gaven gisteren hun professionele kijk op de doodsoorzaak van Christine Lenaerts en de handelingen die daaraan vooraf gingen. © Photo News

ASSISEN LIVE. “Christine sliep op den duur met een honkbalknuppel naast haar bed.” getuigen verklaren hoe bang Christine was van Van De Velde en Laudet

AntwerpenHoe langer het proces duurt, hoe vijandiger beklaagden Ashley Van De Velde (36) en Marc Laudet (46) tegenover elkaar staan. Gisteren was te zien hoe de twee tijdens de reconstructie van de moord op Christine Lenaerts volledig verschillende versies van de feiten toonden over wie nu de uiteindelijke dodelijke wurggreep uitvoerde. “Hij daar, vat vol anabolen, is als een razende zot op Christine gevlogen. Ze is zeker niet door mijn houdgreep gestorven.”

 1. De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakantietips voor de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakan­tie­tips voor de regio Antwerpen

  Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen, hebben wij alvast zeven leuke tips opgelijst in de regio Antwerpen. Van de ZOO van Antwerpen tot een optreden van Samson en Marie op Casa Blanca in Hemiksem: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.
 2. Melikan Kucam in beroep veroordeeld tot 5 jaar cel voor mensensmokkel en corruptie
  Antwerpen/Mechelen

  Melikan Kucam in beroep veroor­deeld tot 5 jaar cel voor mensensmok­kel en corruptie

  Melikan Kucam (ex-N-VA), het Mechelse gemeenteraadslid, is door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld tot vijf jaar cel voor mensensmokkel en corruptie. Daarmee wordt er drie jaar van zijn oorspronkelijke celstraf in eerste aanleg afgetrokken. Kucam had onder bevoegdheid van voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijsten opgesteld met christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum, maar liet hen enorm hoge bedragen tot 7.500 euro per persoon betalen.