Dimitri Gorris mocht vandaag als eerste vertellen wat er volgens hem gebeurd is op 16 juli 2018
Volledig scherm
PREMIUM
Dimitri Gorris mocht vandaag als eerste vertellen wat er volgens hem gebeurd is op 16 juli 2018 © JVDS

ASSISEN: “Het mesje was niet open toen het in mijn zak zat.” Man die liefdesrivaal doodstak, houdt vol dat het een ongeluk was

Antwerpen/HemiksemDimitri Gorris (35) hield op de eerste dag van zijn proces vol dat hij Bart Teichmann (38) nooit bewust heeft willen doden. Toen hij hem op 16 juli 2018 in de hals stak, was dat volgens hem enkel als reactie op de twee klappen die Bart hem daarvoor al had verkocht. Dat Bart zijn liefdesrivaal was en ook naar de hand van Dimitri’s ex Sandra C. dong, speelde volgens hem geen rol. “Plots zei Bart tegen mij: ‘Ik gooi u door het raam en maak u kapot.’”

 1. Antwerpse politiechef: “We verzuipen in het drugsgeweld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”
  Antwerpen

  Antwerpse politie­chef: “We verzuipen in het drugsge­weld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”

  De Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft in 2022 maar liefst 94 dossiers geopend naar aanleiding van drugsgerelateerd geweld zoals aanslagen op woningen. Dat staat te lezen in het jaarverslag van het korps. “Omwille van de risico’s voor de bevolking zijn deze onderzoeken dé prioriteit voor alle betrokken partners en zo ook voor onze FGP”, klinkt het.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.