Het Antwerpse Hof van Assisen bevond Babur Yoldash donderdag schuldig aan de moord op Eleanore De Strijcker. Op de foto Wilfried De Strijcker, de vader van Eleanore, zijn echtgenote en hun raadslieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Antwerpse Hof van Assisen bevond Babur Yoldash donderdag schuldig aan de moord op Eleanore De Strijcker. Op de foto Wilfried De Strijcker, de vader van Eleanore, zijn echtgenote en hun raadslieden. © Jasper van der Schoot

ASSISEN: Babur Yoldash (25) schuldig aan moord op Eleanore De Strijcker: “Dat jullie me niet doodwensen getuigt van jullie grote hart”

Antwerpen/HerentalsDe 12-koppige jury heeft Babur Yoldash (25) donderdag schuldig bevonden aan moord. Babur zou op 13 maart 2018 zijn vriendin Eleanore De Strijcker hebben omgebracht met 70 messteken en snijwonden na een ruzie over hun relatie. De veroordeling kwam niet als een verrassing, ondanks het vurige pleidooi van Baburs advocaat Johan Platteau. Met deze veroordeling komt er een einde aan een lang en, voor de familie van Eleanore, moeilijk proces. “De aard en de ernst van de feiten sluiten elke mogelijke accidentele oorzaak uit.”