Advocaat Frédéric Thiebaut probeert aan te tonen dat de beschuldigde Miquel Bouterse in de val werd gelokt door slachtoffer Ronalds Brakmanis.
Volledig scherm
PREMIUM
Advocaat Frédéric Thiebaut probeert aan te tonen dat de beschuldigde Miquel Bouterse in de val werd gelokt door slachtoffer Ronalds Brakmanis. © belga

ASSISEN. Advocaat Miquel Bouterse over dodelijke drugsdeal: “Wie wilde wie bestelen? Als we dat weten is moord opgehelderd"

Wie wilde wie bestelen bij de fatale drugsdeal over 6 kilogram cocaïne in Grobbendonk? Die vraag leverde dinsdagmorgen op het assisenproces een pittig debat op tussen advocaat Frédéric Thiebaut, die verdachte Miquel Bouterse bijstaat, en de gepensioneerde speurder Guy V.E. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe. “Verdorie, u bent met pensioen maar u bent de vossenstreken van een speurder nog niet verleerd”, merkte Thiebaut op.

  1. Grootste containerrederij ter wereld schort alle operaties aan land in Zuid-Amerika op: “De druk van internationale cocaïnehandel wordt te zwaar”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Grootste container­re­de­rij ter wereld schort alle operaties aan land in Zuid-Amerika op: “De druk van internatio­na­le cocaïnehan­del wordt te zwaar”

    MSC, de grootste containerrederij ter wereld, heeft besloten om alle operaties en diensten aan land die ze aanbiedt in heel Zuid-Amerika stil te leggen. Het gaat dan onder meer over goederentransporten per spoor en vrachtwagen. Het bedrijf vindt dat de invloed van de internationale cocaïnehandel hun business veel te hard onder druk zet. “Als autoriteiten drugs vinden in onze containers, krijgen wij of onze bemanning daarvan de schuld. Dat kan niet meer.”