Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir / Photo News

ASSISEN. 30 jaar gevangenisstraf en 10 jaar terbeschikkingstelling voor Jurgen Bakelants voor roofmoord: “Begin vandaag aan uzelf te werken, wacht er niet mee.”

Antwerpen/StabroekDe beslissing is erdoor. 12 lekenrechters hebben vrijdagmiddag Jurgen Bakelants veroordeeld tot 30 jaar opsluiting. Voor die beslissing hadden ze minder dan 3 uur nodig. Ook zagen ze er geen graten in dat Bakelants, zelfs na zijn vrijlating en reclasseringsperiode, nog 10 jaar onder toezicht van de strafuitvoeringsrechtbank zal moeten blijven. Bakelants’ familie wierp hem bemoedigende blikken toe vanuit de andere zaal. “U zult nog een kans krijgen om deel uit te maken van de samenleving.”

 1. Drillrappers ‘Go Fast’ riskeren tot 9 jaar cel voor dubbele moordpoging: “Mannen die met politie praten, schiet ik neer”
  PREMIUM

  Drillrap­pers ‘Go Fast’ riskeren tot 9 jaar cel voor dubbele moordpo­ging: “Mannen die met politie praten, schiet ik neer”

  Vier leden van de drillrapgroep Go Fast staan terecht voor de dubbele moordpoging op twee rivaliserende drillrappers. De twee jongemannen werden vanop een scooter neergeschoten maar overleefden de moordpoging. Op het proces vroeg de aanklager straffen tot 9 jaar. De verdediging vroeg de rechters de opruiende rapvideo’s niet te verwarren met de realiteit. “Of dacht u écht dat Bob Marley een politieman neerschoot toen hij zong ‘I shot the sheriff’. Ik denk het niet.”
  Antwerpen
 2. RECONSTRUCTIE. Twee ‘behulpzame burgers’ overmeesteren mogelijke bommenlegger in Antwerpen, maar worden zelf opgepakt
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Twee ‘behulpzame burgers’ overmeeste­ren mogelijke bommenleg­ger in Antwerpen, maar worden zelf opgepakt

  Twee ‘behulpzame burgers’ hebben afgelopen nacht een mogelijke nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout. De twee mannen zagen een verdachte man ‘toevallig’ passeren en verwittigden de politie. Drie Nederlanders die mogelijk een bomaanslag probeerden te plegen, werden opgepakt. Maar later ook de behulpzame burgers zelf. De twee zijn familie van een jongeman die vorige week betrokken was bij een steekpartij in een snackbar. Een reconstructie.
  Borgerhout