Babur Yoldash krijgt 30 jaar celstraf voor de moord op Eleanore De Strijcker. Hij werd gedurende het hele proces bijgestaan door een tolk Farsi.
Volledig scherm
PREMIUM
Babur Yoldash krijgt 30 jaar celstraf voor de moord op Eleanore De Strijcker. Hij werd gedurende het hele proces bijgestaan door een tolk Farsi. © Jasper van der Schoot

ASSISEN: 30 jaar celstraf voor Babur Yoldash die Eleanore De Strijcker vermoordde: “Zijn daden getuigen van een nietsontziend geweld tegenover zijn slachtoffer”

AntwerpenDe jury van het assisenhof in Antwerpen heeft Babur Yoldash (25) veroordeeld tot 30 jaar opsluiting voor de moord op Eleanore De Strijcker en een levenslange ontzetting uit de rechten. Uit het arrest blijkt dat de rechtbank en de jury zijn daden sterk veroordelen, maar niettemin afzagen van een levenslange celstraf. “Dat men u geen levenslange opsluiting geeft, toont aan dat men u nog een kans wil geven. Een kans die uw slachtoffer nooit meer zal krijgen.”

  1. Werner (54) was vroeger druggebruiker, maar helpt nu hepatitis C bij daklozen op te sporen: “Een behandeling tegen het virus is vaak ook een eerste stap naar een beter leven”
    Antwerpen

    Werner (54) was vroeger druggebrui­ker, maar helpt nu hepatitis C bij daklozen op te sporen: “Een behande­ling tegen het virus is vaak ook een eerste stap naar een beter leven”

    Door de hele coronapandemie zouden we andere virussen nog vergeten, maar er zijn jammer genoeg nog heel wat ziektes die de ronde doen. Bijvoorbeeld: hepatitis C, een ziekte die vooral voorkomt bij kwetsbare bevolkingsgroepen, zoals druggebruikers en daklozen. Werner De Keyzer (54) is ex-druggebruiker en kreeg zelf te maken met hepatitis C, maar helpt nu anderen om zich te laten testen en behandelen. “Ik haal enorm veel voldoening uit mijn job, omdat ik weet dat ik een verschil maak in de maatschappij.”