Antwerpen werd ook afgelopen zomer zwaar getroffen door de coronamaatregelen. De oppositie vreest dat het stadsbestuur te weinig doet om de stad er opnieuw bovenop te helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Antwerpen werd ook afgelopen zomer zwaar getroffen door de coronamaatregelen. De oppositie vreest dat het stadsbestuur te weinig doet om de stad er opnieuw bovenop te helpen. © Photo News

“Arrogant en betweterig, een bende blinde boekhouders”: oppositie hard voor stadsbestuur, maar aangepaste meerjarenbegroting is goedgekeurd

AntwerpenNa flink wat verbaal spervuur is de aanpassing van de Antwerpse meerjarenbegroting dinsdag goedgekeurd. Alle oppositiepartijen – Groen, Vlaams Belang, PVDA en CD&V – stemden tegen. Vooral de aanpak van de complexe gevolgen van de coronapandemie vond bij hen geen genade.

 1. Theatermaker roept hulp in van Mechelaars: “Help mij aan krant van elk van de 132 nationaliteiten”
  PREMIUM
  Mechelen

  Theaterma­ker roept hulp in van Mechelaars: “Help mij aan krant van elk van de 132 nationali­tei­ten”

  Voor de meeste onder ons zal 21 februari 2021 hoogstwaarschijnlijk een doodgewone dag zijn, maar niet voor theatermaker Nico Boon (42). Hij gaf zichzelf de onmogelijke opdracht om het nieuws van over heel de wereld van die zondag te bundelen in een voorstelling. Hij heeft daarvoor de hulp van de Mechelaars nodig. “In de stad leven 132 nationaliteiten. Ik wil de krant van 22 februari uit elk land van herkomst.”
 2. Vijf jaar cel gevorderd voor IS-vrouw die in vluchtelingenkamp Al-Hol zit
  Antwerpen

  Vijf jaar cel gevorderd voor IS-vrouw die in vluchtelin­gen­kamp Al-Hol zit

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het verzet behandeld van IS-vrouw Sabah H., die in 2017 bij verstek veroordeeld werd tot vijf jaar cel voor haar deelname aan de activiteiten van Islamitische Staat (IS). De vrouw bevindt zich nog altijd in het vluchtelingenkamp Al-Hol. Ze spande samen met andere IS-vrouwen eerder al een gerechtelijke procedure aan om samen met hun kinderen gerepatrieerd te kunnen worden, maar ving bot bij het Brusselse hof van beroep.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw