Ben Weyts
Volledig scherm
Ben Weyts © BELGA

Antwerpse wijk Luchtbal krijgt nieuwe ‘noodschool’ voor buitengewoon onderwijs

AntwerpenDe Vlaamse overheid en de stad Antwerpen gaan 13 miljoen euro investeren in een ‘noodschool’ voor het buitengewoon onderwijs, dat met een groot capaciteitsprobleem kampt. De school in de wijk Luchtbal moet de deuren openen op 1 september 2023.

 1. Antwerps luxehotel haalt bakzeil: illegale bouwwerken Antwerp Botanic Sanctuary moeten weg
  Antwerpen

  Antwerps luxehotel haalt bakzeil: illegale bouwwerken Antwerp Botanic Sanctuary moeten weg

  De bouwovertredingen aan het luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp — onder meer een luifel rond een zeldzame Japanse notenboom en negen stalen gotische bogen aan de Bourlapoort — moeten worden rechtgezet. Dat heeft het Antwerpse stadsbestuur beslist. Oppositiepartij PVDA reageert tevreden. “Bouwvoorschriften zijn er voor iederéén. Ook voor het hoogste luxesegment van de hotelsector.”
 2. ASSISEN. “Met haar neus bovenop, maar ze herinnert zich niets meer?” Kroongetuige kan niets zeggen over steekpartij omdat ze nachtblind is
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Met haar neus bovenop, maar ze herinnert zich niets meer?” Kroongetui­ge kan niets zeggen over steekpar­tij omdat ze nachtblind is

  Omachis M. N. (43), een vriendin van Bryan Reyes del Rosario en de ex van zowel slachtoffer Joël Ozuna als de andere vechtersbaas ‘Bebo’, stond met haar neus bovenop de feiten, toen Ozuna werd doodgestoken. Nu beweert ze zich echter vrijwel niets meer te herinneren van de cruciale 23 seconden die niet op camera staan. “Ik zie ‘s nachts helaas niet zo goed.”