De Universiteit Antwerpen is een zoektocht begonnen naar manieren om de afvalberg in wetenschappelijke laboratoria te reduceren.
Volledig scherm
De Universiteit Antwerpen is een zoektocht begonnen naar manieren om de afvalberg in wetenschappelijke laboratoria te reduceren. © UAntwerpen

Antwerpse unief wil af van tonnen laboafval

De Universiteit Antwerpen is een zoektocht begonnen naar manieren om de afvalberg in wetenschappelijke laboratoria te reduceren. Op korte termijn zal gezocht worden naar duurzame alternatieven voor de vele pipetjes, handschoenen en andere plastic labomaterialen die jaarlijks na eenmalig gebruik in de vuilnisbak terechtkomen.

0 reacties

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  9

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Geschreven communicatie over fusie tussen Antwerpen en Borsbeek moet vanaf nu openbaar gemaakt worden: “Het bestuur schuilt achter ‘informele gesprekken’”
  PREMIUM
  Borsbeek/Antwerpen

  Geschreven communica­tie over fusie tussen Antwerpen en Borsbeek moet vanaf nu openbaar gemaakt worden: “Het bestuur schuilt achter ‘informele gesprekken’”

  De beroepsinstantie openbaarheid van bestuur heeft geoordeeld dat alle geschreven communicatie over de fusie tussen Antwerpen en Borsbeek vanaf nu openbaar gemaakt moet worden. Deze uitspraak komt er nadat burgerbeweging ‘Burgers voor Borsbeek’ aan de alarmbel van de Vlaamse overheid trok: “De fusie is nog niet eens een zekerheid en Borsbeek mag al gebruik maken van het stadspersoneel. Begrijpe wie begrijpen kan.”