Illustratiebeeld uit Luik: een dakloze nuttigt een maaltijd van de voedselbank.
Volledig scherm
Illustratiebeeld uit Luik: een dakloze nuttigt een maaltijd van de voedselbank. © Photo News

Antwerpse sociologen pleiten voor financiële bonus voor alle lage-inkomensgezinnen

De huishoudbudgetten van tijdelijk werklozen tijdens de lockdownperiode zijn niet altijd toereikend om alle uitgaven te dekken. Dat zeggen wetenschappers van de UAntwerpen en Thomas More na sociologisch onderzoek. Ze pleiten voor een bonus, niet alleen voor tijdelijk werklozen maar ook voor gezinnen die zijn aangewezen op een werkloosheids- of bijstandsuitkering.

 1. Grootste karaokeconcept van Europa opent in Antwerpen: “Concurrentie denkt dat we totaal op onze kop gevallen zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Grootste karaokecon­cept van Europa opent in Antwerpen: “Concurren­tie denkt dat we totaal op onze kop gevallen zijn”

  Zangtalent opgelet: vanaf midden juli opent Joyt zijn deuren voor een intense karaokeavond op de Noorderlaan. In bubbels van 2 tot 20 man kan je in één van de 22 geluidsdichte ‘karaokeboxen’ de longen uit je lijf schreeuwen. Joyt kan zich hiermee de grootste van zijn soort in Europa noemen: “Het karaoke-gebeuren is maar een deel van de totale belevenis. Bij ons kom je om je van A tot Z te amuseren.”
 2. De grote revival van Sint-Anneke Plage: masterplan moet glorie van weleer herstellen met meer groen en horeca op het strand
  Linkeroever

  De grote revival van Sint-Anneke Plage: masterplan moet glorie van weleer herstellen met meer groen en horeca op het strand

  Opgehoogde dijken, horecazaken als paviljoenen en een bedrijvige jachthaven: de toekomst van het Sint-Annastrand, zoals beschreven in het nieuwe ruimtelijk ordeningsplan, ziet er rooskleurig uit. Komende jaren zet de stad in op een grondige herstructurering van de geliefde plage en omstreken. Een eerste concrete verandering zal in het najaar al zichtbaar zijn. “We willen de Plage op Sint-Anneke terug in haar oude glorie herstellen.”