Elke van restaurant La Pipe d'Anvers (links), Gène van Ciro's (rechts) en drie andere restauranthouders doneren 130 porties stoofvlees aan inloopcentrum De Steenhouwer.
Volledig scherm
Elke van restaurant La Pipe d'Anvers (links), Gène van Ciro's (rechts) en drie andere restauranthouders doneren 130 porties stoofvlees aan inloopcentrum De Steenhouwer. © Klaas De Scheirder

Antwerpse restaurants schenken stoofvlees aan daklozen op kerstdag: “Erg hartverwarmend”

ANTWERPENDe hele maand lang hebben de Antwerpse restaurants La Pipe d’Anvers, Bacchus, Ciro’s, De Sinjoor en Eat Casper stoofvlees verkocht voor het goede doel. Voor elke tien verkochte porties, ging er één naar daklozencentrum De Steenhouwer. Op kerstavond werd de stoverij daar gedoneerd: “Wij appreciëren dit enorm, dan moeten de vrijwilligers zich enkel nog met het dessert bezighouden”, lacht men in het centrum.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"