Links: het militair domein Kleine-Brogel, rechts: professor Tom Sauer
Volledig scherm
PREMIUM
Links: het militair domein Kleine-Brogel, rechts: professor Tom Sauer © Belga/RV

Antwerpse prof waarschuwt voor kernaanval op Kleine-Brogel: “We slaapwandelen richting nucleaire catastrofe”

Antwerpen“We moeten rekening houden met een kernaanval op Brussel, maar ook op Limburg.” Die opvallende uitspraak deed professor Internationale Veiligheid Tom Sauer (UAntwerpen) deze week in Humo. En nee, Sauer zei het niet langs z’n neus weg. Hij méént het oprecht. “In Kleine-Brogel liggen Amerikaanse kernwapens. Denk je dat de Russen dat niet weten?”

 1. Bim Bam Beieren: 8 keer genieten van een heerlijk paasontbijt in Antwerpen en omstreken
  PREMIUM

  Bim Bam Beieren: 8 keer genieten van een heerlijk paasont­bijt in Antwerpen en omstreken

  Pasen komt er weer aan en dat is het moment bij uitstek voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Zowel op paaszondag als -maandag organiseren verschillende horecazaken maar ook verenigingen een paasontbijt om jou op je wenken te bedienen. Onze redactie zocht voor jou een aantal adresjes uit in Antwerpen en omstreken waar je heerlijk kan smullen van eitjes en ander lekkers. Van het Felix Pakhuis in Antwerpen tot een ontbijtmand bij scouts Pulle: op deze acht plekken in de regio Antwerpen vier jij Pasen.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.