Het centrum van de jihadbeweging Khatme Nubuwwat in Antwerpen waar volgens gewezen moslim Peter Velle jongeren worden geronseld voor de taliban.
Volledig scherm
Het centrum van de jihadbeweging Khatme Nubuwwat in Antwerpen waar volgens gewezen moslim Peter Velle jongeren worden geronseld voor de taliban. © rv

Antwerpse politie verhoogt waakzaamheid na machtsovername van taliban in Afghanistan: “Dit conflict mag niet geïmporteerd worden”

AntwerpenDe politie van Antwerpen houdt extra toezicht in buurten waar Antwerpse Afghanen samenkomen nu de taliban de macht overgenomen hebben in Afghanistan. Eén van die plaatsen is het centrum van Khatme Nubuwwat in de Biekorfstraat. Burgemeester De Wever (N-VA) vraagt dat OCAD, bevoegd voor dreigingsanalyse, snel een rapport maakt over de aanwezigheid van gevaarlijke talibanaanhangers. In Antwerpen wonen ruim 8.000 Afghanen.

 1. ArmenTeKort toont eerste resultaten van de empowerment-barometer: 71% van de kanszoekende buddy’s wordt veerkrachtiger
  Antwerpen

  ArmenTe­Kort toont eerste resultaten van de empower­ment-barometer: 71% van de kanszoeken­de buddy’s wordt veerkrach­ti­ger

  De buddywerking van ArmenTeKort slaagt erin om mensen in kansarmoede veerkrachtiger in het leven te doen staan, dat blijkt uit de empowerment-barometer. Daarnaast maakt het buddytraject kansrijke mensen ook bewuster van de problematiek. “Je weet pas echt wat het is om elke dag te overleven als je naast iemand in kansarmoede hebt gewandeld”, klinkt het bij de organisatie.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.