Archiefbeeld: politie patrouilleert op het Operaplein in Antwerpen.
Volledig scherm
Archiefbeeld: politie patrouilleert op het Operaplein in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Antwerpse politie moest vannacht verschillende feestjes stilleggen, ook politievrouw werd belaagd

Gisterenavond en vannacht moest de Antwerpse politie meermaals tussenkomen op feestjes waar de geldende maatregelen niet werden gerespecteerd. Op een plek werd een politievrouw belaagd door een vrouw die weigerde afstand te houden en een mondmasker te dragen.

64 reacties

 • Ben Kabas

  2 maanden geleden
  Tweede keer gepakt? Wel dan moet de politierechter de boete aan de hardliners desnoods vertienvoudigen plus een strafblad voor minstens 10 jaar. Ze zullen het wel leren.
 • Pé Gevers

  3 maanden geleden
  Ik ben ook niet altijd op de hoogte van de exacte maatregelen. Maar in elk geval namen noteren en bij herhaling zwaar straffen, niet met geldboetes maar met praktisch en tijdverslindend werk. Veel jonge gasten draaien hun hand niet om voor 250 euro, maar zelf maatschappelijk werk leveren is iets heel anders. Maar heeft men Wilmès al eens aangepakt voor haar feestje van 800 man vlak voor de lockdown?
 • Ronald Peeters

  3 maanden geleden
  5 jaar uitgaansverbod, enkelband ter controle, verbod op het studeren van beroepen zoals rechter, advocaat, politie, politiek...
 • Alfons Schepers

  3 maanden geleden
  Een eerste terechtwijzing zonder het uitdelen van een boete is maar een normale zaak in een moderne democratische samenleving. Onwetendheid is géén misdrijf! Registratie van de overtreder moet dan wel gebeuren en digitaal worden opgeslagen. Bij herhaling van de inbreuk kan men zeker zeer zwaar beboeten. Dan is er sprake van moedwil en burgerlijke ongehoorzaamheid. Mijn idee!
 • Pierre De Bock

  3 maanden geleden
  Een kleine vermaning van de politie zal zeker niet helpen.De bon op met een stevige boete.De Bock Pierre
 1. Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatiedorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installeren en een vat aansluiten?”
  ANTWERPEN

  Antwerps koppel met drie cafés wil vrijwillig gaan werken in vaccinatie­dorp: “Misschien kunnen we dáar een toog installe­ren en een vat aansluiten?”

  Met een dag-, avond- en nachtcafé hebben zaakvoerders Christopher Van Loo (52) en Stephanie Stokhuyzen (32) een hele dag lang inkomsten in het hartje van Antwerpen. Maar dat is uiteraard buiten het virus gerekend. Het koppel stelt zich nu kandidaat als vrijwilliger in het grote vaccinatiedorp op Park Spoor Oost. “We doen dit ook voor onszelf, hoe sneller deze miserie voorbij is, hoe beter.”
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt