Afgelopen nieuwjaarsnacht werd de brandweer op het Koxplein in Borgerhout aangevallen met vuurwerk tijdens het blussen van een bromfiets. Ordetroepen moesten ter plaatse komen om de brandweer tijdens het blussen te beveiligen.
Volledig scherm
Afgelopen nieuwjaarsnacht werd de brandweer op het Koxplein in Borgerhout aangevallen met vuurwerk tijdens het blussen van een bromfiets. Ordetroepen moesten ter plaatse komen om de brandweer tijdens het blussen te beveiligen. © Marc De Roeck

Antwerpse politie brengt 270 (!) vuurwerkovertreders huisbezoek: “Ook met de ouders wordt een hartig woordje gepraat”

AntwerpenDe Antwerpse lokale politie en de stedelijke jeugdinterventie zijn de voorbije eindejaarsperiode liefst 270 vuurwerkovertreders thuis gaan opzoeken om hen het signaal te geven dat ze op de radar staan. Tijdens de huisbezoeken werden ook de ouders van de overtreders op hun verantwoordelijkheid gewezen. “Onze aanpak werpt vruchten af: slechts één van hen werd nadien opnieuw gevat”, stelt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), die meteen ook aankondigt dat er volgend jaar opnieuw preventieve huisbezoeken zullen plaatsvinden.

 1. Van ‘mosselkaai’ over Sinksenfoor tot gloednieuw park: zo verliepen 150 jaar aan de (Gedempte) Zuiderdokken
  Antwerpen

  Van ‘mosselkaai’ over Sinksen­foor tot gloednieuw park: zo verliepen 150 jaar aan de (Gedempte) Zuiderdok­ken

  Het weer wil vandaag niet mee, maar deze namiddag opent de stad feestelijk het eerste deel van het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken. Op een oppervlakte van driemaal de Groenplaats vind je een basketveld, een stiltetuin, twee speeltuinen en uiteraard het nodige groen. De Antwerpenaren zullen een nieuwe naam mogen kiezen. Reis even met ons mee door de voorbije 150 jaar.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. PVDA voert actie tegen hoge brandstofprijzen verkleed in olietonnen
  Wilrijk

  PVDA voert actie tegen hoge brandstof­prij­zen verkleed in olietonnen

  Enkele weken nadat de PVDA een wetsvoorstel indiende om de accijnzen af te schaffen en de brandstofprijs te blokkeren op maximaal 1,40 euro per liter, voert de partij nu ook actie. Aan 34 tankstations in het land, waaronder die van de Boomsesteenweg in Wilrijk, hekelde de partij verkleed in olietonnen de hoge brandstofprijzen: “De regering moet de multinationals laten bijdragen om de prijsverlaging te betalen.”