Moskee De Koepel op de Stenenbrug.
Volledig scherm
Moskee De Koepel op de Stenenbrug. © Google Maps

Antwerpse moskee De Koepel verliest erkenning: “We wisten niet wie er imam was”

AntwerpenDe Antwerpse moskee De Koepel verliest haar erkenning. Dat besliste Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) maandag. Oorzaak is het manifest weigeren om transparantie te verschaffen over de werking van de moskee en geen enkele administratieve verplichting na te leven. “Er is nog nooit een jaarrekening neergelegd. Er is zelfs niet geweten wie in het bestuur zetelt en wie de imam is”, klinkt het bij de minister.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Lichtfestival gaat vrijdag van start in ZOO Antwerpen: “Wandel zoals Alice in Wonderland onder een 7 meter hoge tafel”
  Antwerpen

  Lichtfesti­val gaat vrijdag van start in ZOO Antwerpen: “Wandel zoals Alice in Wonderland onder een 7 meter hoge tafel”

  ZOO Antwerpen zorgt vanaf vrijdag met de zesde editie van China Light voor extra licht in het duisternis. Dit jaar staat het beroemde lichtfestival helemaal in het teken van Alice in Wonderland. Na zonsondergang komt het speelse sprookje helemaal tot leven. Val van 3 december tot en met 16 januari 2022 van de ene verbazing in de andere tijdens het wondermooie lichtfeest.