Buurtbewoner Fouad veroordeelt het geweld, maar zoekt de oorzaak in een bredere maatschappelijke context: “Mijn twee kinderen heb ik expres minder ‘allochtone’ namen gegeven. Gewoon voor hun toekomst”.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoner Fouad veroordeelt het geweld, maar zoekt de oorzaak in een bredere maatschappelijke context: “Mijn twee kinderen heb ik expres minder ‘allochtone’ namen gegeven. Gewoon voor hun toekomst”. © Tessa Kraan

Antwerpse Marokkanen veroordelen voetbalrellen na winst op WK: “Als mens, én als allochtoon, schaam ik mij als ik zoiets zie”

AntwerpenTerwijl in Brussel de brokstukken van zondagavond worden opgeruimd, meten ook de Antwerpenaren de schade op. Niet zozeer in het straatbeeld, want er is weinig kapot gemaakt, maar vooral de schade in de hoofden en harten van de mensen. Op het Kiel lijkt de stemming eensgezind. Iedereen veroordeelt de rellen na de WK-wedstrijd België-Marokko. “Mijn 6-jarige dochtertje begon te huilen toen ze de beelden op tv zag. ‘Waarom doen ze dat, mama? Waarom maken ze auto’s kapot?’, riep ze.”

  1. “Hij was een man die met volle teugen van het leven genoot”: rouwregister geopend in Havenhuis voor overleden sluiswachter Kris Goossens (53)
    PREMIUM
    Antwerpen

    “Hij was een man die met volle teugen van het leven genoot”: rouwregis­ter geopend in Havenhuis voor overleden sluiswach­ter Kris Goossens (53)

    Port of Antwerp-Bruges heeft sinds maandagochtend een rouwregister geopend voor Kris Goossens. De 53-jarige brug- en sluiswachter verdween vrijdagnacht spoorloos na een nieuwjaarsreceptie en zijn lichaam werd ‘s anderendaags teruggevonden in het Albertkanaal. Hoewel slechts weinigen willen getuigen over wie hij was, laat zijn dood weinig mensen onbewogen. Op sociale media vloeien de steunbetuigingen rijkelijk.