Charlotte Van de Pol in haar logopediepraktijk.
Volledig scherm
Charlotte Van de Pol in haar logopediepraktijk. © Klaas De Scheirder

Antwerpse logopedisten worden overspoeld met kinderen met leermoeilijkheid: “Vroeger 10 aanvragen per week, nu 10 per dag”

AntwerpenAntwerpse logopedisten worden overspoeld met vragen om kinderen met leermoeilijkheden te helpen. Volgens hen is dit vermoedelijk het gevolg van het sluiten van de scholen vorig voorjaar. “Ik moet mensen teleurstellen omdat onze wachtlijst te lang is. Doorverwijzen naar collega’s heeft ook geen zin, want die zitten met hetzelfde probleem” zegt logopediste Charlotte Van de Pol. Volgens de Vlaamse Vereniging voor Logopedie zal het probleem zichzelf oplossen.

4 reacties

 • Jan Opgenhaffen

  4 weken geleden
  Geven Antwerpenaren eindelijk toe dat hun dialect op niks trekt en dat beschaafd spreken niet lukt zonder professionele hulp.
 • Vera Andries

  4 weken geleden
  Doorzettingsvermogen, voldoende verstand en natuurlijk ook aanmoediging, hulp en ondersteuning van de ouders, dat is allemaal nodig om goede resultaten te bereiken.
 • Patrick De Pauw

  4 weken geleden
  Het grote probleem is echter niet de scholen of covid. Het grote probleem ligt bij doorzetting, dit zowel van ouders als leerlingen. Er is heel weinig leerhouding. De kinderen krijgen het niet meer aangeleerd omdat ze toch steeds een vrijkaart krijgen naar het hogere jaar tot ze plots in het tweede middelbaar zitten. Dan lukt het niet meer...
 • Shakira moessa

  4 weken geleden
  Onnodig duur al die sessie's en helpt totaal niet !! Mogen maar een half uurtje per sessie werken !! En de rekening loopt de spuigaten uit ! Zouden daar eens serieus paal en perk aan mogen stellen !! Zou het niemand aanraden!! Spreek uit ervaring!!
 1. Niet 5, maar 4 jaar celstraf voor vrouw die zich aansloot bij Islamitische Staat: “Zij bestrijdt mee de fundamentele waarden van onze samenleving.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Niet 5, maar 4 jaar celstraf voor vrouw die zich aansloot bij Islamiti­sche Staat: “Zij bestrijdt mee de fundamente­le waarden van onze samenle­ving.”

  Sabah H. vertrok in november 2014 samen met haar echtgenoot Mohamed B. naar Syrië om zich aan te sluiten bij terreurgroep IS. Daarvoor werd ze in februari 2017 veroordeeld tot 5 jaar cel. Haar advocaat tekende verzet aan tegen dat vonnis, waar de rechtbank op inging. Het nieuwe vonnis luidt: 4 jaar effectieve gevangenisstraf en 3.000 euro boete. Sabah H. was zelf niet bij de zitting aanwezig omdat ze al geruime tijd vastzit in het Syrische vluchtelingenkamp Al-Hawl.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica