Willem-Frederik Schiltz mag van de Antwerpse leden van Open Vld zijn job in het Vlaams parlement combineren met een mandaat als schepen.
Volledig scherm
Willem-Frederik Schiltz mag van de Antwerpse leden van Open Vld zijn job in het Vlaams parlement combineren met een mandaat als schepen. © BELGA

Antwerpse liberalen zetten licht op groen: Willem-Frederik Schiltz mag schepen worden én parlementslid blijven

AntwerpenAls Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) schepen wordt in januari, dan mag hij die job combineren met zijn zitje in het Vlaams parlement. Net geen driekwart van de leden van de Antwerpse afdeling van de liberalen heeft dat zaterdag in een stemming beslist. “Ik heb bijzonder veel goesting om erin te vliegen en mij nog meer in te zetten voor de Antwerpenaar”, reageert een opgetogen Schiltz.

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Jonge ondernemers starten ‘Iets’ in Borgerhout: “Verborgen locatie waar alles om eten draait”
  Borgerhout

  Jonge onderne­mers starten ‘Iets’ in Borgerhout: “Verborgen locatie waar alles om eten draait”

  Chantal Dierickx (32), Stéphanie Roels (31), Carlijne Hertog (27) en Isabelle Van Lieshout (29) hebben ‘Iets’ gestart in Borgerhout. ‘Iets’ is in deze niet zomaar een onbepaald voornaamwoord, maar een creatieve hub in een verborgen achterhuis op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, waar werkelijk alles rond eten draait. De vier dames organiseren er onder andere brunches, filmavonden, diners met dj’s en workshops, met als uitgangspunt dat eten mensen samenbrengt.