Zaterdag waren er nog een (voorlaatste) keer volle terrassen te zien op het Mechelseplein, aan den Boer van Tienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdag waren er nog een (voorlaatste) keer volle terrassen te zien op het Mechelseplein, aan den Boer van Tienen. © Klaas De Scheirder

Antwerpse horeca tussen woede en machteloosheid: “Zonder één bewijs moeten we sluiten. En je zal zien dat we het in januari wéér zitten hebben”

AntwerpenWoede, frustratie en machteloosheid. De Antwerpse horeca moet alweer een dreun incasseren. Vanaf maandag is het voor minstens vier weken gedaan. “En ik geef het jullie op een briefje: in januari en februari hebben we het wéér zitten”, zegt Stéfan Cauwenbergs van Billie’s Bier Kafétaria. Maar opgeven? Dat horen we niet zo gauw in cafés, koffiebars en restaurants. Er is duidelijk zoiets als passie en liefde voor het vak.

 1. REPORTAGE. Op werfbezoek in de penthouses van de Antwerp Tower: “Je ziet zelfs de blinkende bollen van het Atomium!”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Op werfbezoek in de penthouses van de Antwerp Tower: “Je ziet zelfs de blinkende bollen van het Atomium!”

  Hij torent hoog boven alles en iedereen uit. Sta je op de 26ste en hoogste verdieping dan lijkt het Galgenweel binnen handbereik, is de Antwerpse haven niet meer dan een zakdoek groot en zie je - als het weer goed is - zelfs de blinkende bollen van het Atomium in Brussel. De Antwerp Tower krijgt stilaan vorm nadat projectontwikkelaar Matexi in september 2017 begon met een totaalrenovatie om wat ooit de lelijkste toren van Antwerpen was om te bouwen tot een luxueuze woontoren voor 600 tot 700 mensen, met plek voor retail en horeca. Wij trokken de veiligheidsschoenen aan en waagden ons 100,3 meter boven Antwerpen.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'