Zaakvoerders Raphael Helsmoortel en Serge Frank investeerden 6.000 euro in dertig plexischermen.
Volledig scherm
Zaakvoerders Raphael Helsmoortel en Serge Frank investeerden 6.000 euro in dertig plexischermen. © Klaas De Scheirder

Antwerpse horeca-ondernemers investeerden 6.000 euro in plexi-schermen: “Nu droppen ze deze bom aan vooravond heropening, schandalig”

ANTWERPENRaphael Helsmoortel en Serge Frank, de drijvende krachten achter vijf restaurants op het Antwerpse Zuid en de catering van zowel Plein Publiek in Antwerpen als Brussel, is niet te spreken dat hij geen plexischermen op zijn terrassen mag plaatsen zodat klanten dichter bij elkaar kunnen zitten. “Ze hebben zeven maanden de tijd gehad om horeca-protocollen te schrijven en nog geen 24 uur voor heropening komen ze met deze bom van jewelste?”

 1. Site van wasserij Goossens herleeft als modern cohousingproject: “Kleiner wonen maar met meer groen rondom”
  Berchem

  Site van wasserij Goossens herleeft als modern cohousing­pro­ject: “Kleiner wonen maar met meer groen rondom”

  De leegstaande, industriële site van de oude wasserij Goossens in Berchem wordt een modern cohousingproject. Er zullen 27 gezinnen wonen in De Wasserij, op basis van coöperatieve eigendom: de bewoners ‘huren van zichzelf’. Naast de private woonunits zijn er gedeelde binnen- en buitenruimtes. “De baksteen in de maag maakt plaats voor een beter verteerbaar woonidee”, klinkt het.
 2. Eerste expo populaire ‘On adventure with dad' in Kavka: “Mensen beseffen niet hoe tijdrovend deze hobby is”
  Antwerpen

  Eerste expo populaire ‘On adventure with dad' in Kavka: “Mensen beseffen niet hoe tijdrovend deze hobby is”

  Een giftig goedje uit een flacon in een laboratorium drinken, van een klif springen, optreden voor een grote zaal,... Alix (2) en Aster (4 maanden) durven het allemaal aan. Althans, op foto. Papa Kenny (32) toont via zijn populaire Instagrampagina ‘on adventure with dad’ zijn 156.000 volgers wat zijn dochters zoal uitspoken als mama Tineke van huis is. Voor het eerst stelt hij gratis 15 nieuwe foto’s tentoon in de Kavka aan de Oudaan: “Ideaal om je eigen papa mee te nemen op vaderdag.”
 3. Vrijliggend fietspad tot aan elk bedrijf: Port of Antwerp investeert meer dan 40 miljoen euro in 115 projecten
  Antwerpen

  Vrijlig­gend fietspad tot aan elk bedrijf: Port of Antwerp investeert meer dan 40 miljoen euro in 115 projecten

  Steeds meer werknemers in de haven van Antwerpen rijden met de fiets naar het werk. De Fietsbus en de Waterbus maken de haven alvast beter bereikbaar voor fietsers. Om fietsen nog meer aan te moedigen, investeert Port of Antwerp de komende tien jaar meer dan 40 miljoen in meer en betere fietspaden. Het doel? Een vrijliggend fietspad in asfalt tot aan elk bedrijf in de haven.
 1. Koen Kennis (N-VA) kijkt uit naar morgen: “Het getik van stoelen en tafels op de kasseien van de Grote Markt, wat heb ik dat gemist”
  ANTWERPEN

  Koen Kennis (N-VA) kijkt uit naar morgen: “Het getik van stoelen en tafels op de kasseien van de Grote Markt, wat heb ik dat gemist”

  Maar liefst 534 van de 2.700 horecazaken in Antwerpen hebben een terrasuitbreiding gevraagd én gekregen voor de grote heropening van morgen. Schepen voor lokale economie Koen Kennis (N-VA) blikt vanop terras vooruit. “We hopen dat iedereen massaal afzakt naar de terrassen en zich gedraagt, maak het de horecabazen alsjeblief niet nóg moeilijker.”