Er is een nijpend tekort aan havenarbeiders. Cepa wil er nu op korte tijd meer dan duizend opleiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is een nijpend tekort aan havenarbeiders. Cepa wil er nu op korte tijd meer dan duizend opleiden. © BELGA

Antwerpse haven houdt jobdag voor dokwerkers: “Honderden nieuwe chauffeurs nodig voor containerterminals”

AntwerpenDe Antwerpse haven wil het komende jaar meer dan duizend nieuwe havenarbeiders opleiden. Een zelden gezien aantal. Cepa, de werkgeverskoepel van goederenbehandelaars, hoopt daarmee de nijpende tekorten aan de terminals tegen volgende zomer op te lossen. Op 20 november is er een jobdag voor havenarbeiders in het opleidingscentrum aan de Zomerweg.

 1. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.