Antwerpse gastronomie blijft status quo in Michelin

 1. 625.000 euro voor Antwerps alzheimeronderzoek
  Antwerpen

  625.000 euro voor Antwerps alzheimer­on­der­zoek

  Drie Antwerpse onderzoekers krijgen een aanzienlijk bedrag van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Kristel Sleegers, Renzo Mancuso en Wouter De Coster verdelen maar liefst 625.000 euro onder elkaar en kunnen het huidige alzheimeronderzoek zo een extra boost geven. Mancuso’s onderzoeksvoorstel rond immuuncellen van de hersenen die een grote invloed op de ziekte van Alzheimer hebben, wordt bovendien bekroond met een Young Researcher Award.
 2. Opening van Blueness Antwerp, het nieuwe restaurant van Sergio Herman, komt dichterbij: “Franse keuken met oosterse accenten”
  Antwerpen

  Opening van Blueness Antwerp, het nieuwe restaurant van Sergio Herman, komt dichterbij: “Franse keuken met oosterse accenten”

  Deze lente is het zover: anderhalf jaar na de opening van Le Pristine opent Sergio Herman (51) opnieuw een restaurant in Antwerpen. De sterrenchef opent in de Lange Gasthuisstraat een nieuwe versie van Blueness, zijn foodbar in Cadzand. In Antwerpen zullen twee vrouwen aan het roer van het restaurant staan, op de menukaart staan gerechten uit de Franse keuken met Japanse accenten. De zaak komt vlak naast Le Pristine, waar tot op heden Verso Café was.
 1. Elf verdachten naar assisen voor roofmoord op ‘matrassenkoning’ (maar ‘de man met één been' blijft buiten schot)
  PREMIUM
  Antwerpen/Zoersel

  Elf verdachten naar assisen voor roofmoord op ‘matrassen­ko­ning’ (maar ‘de man met één been' blijft buiten schot)

  De roofmoord op zakenman Jerry Coeman zal dan toch door een volksjury moeten beoordeeld worden. De raadkamer heeft elf verdachten doorverwezen naar de kamer van inbeschuldigingstelling, de laatste stop voor een assisenproces. De familie is tevreden over die beslissing maar vraagt wel dat er haast wordt gemaakt met het proces. De brutale moord dateert van 3 mei 2017.
 2. Antwerpse wetenschappers onderzoeken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B
  Antwerpen

  Antwerpse wetenschap­pers onderzoe­ken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B

  Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben aangetoond dat mensen na een nieuwe hepatitis B-vaccinatie beter en sneller immuniteit opbouwen als ze al bepaalde vooraf bestaande witte bloedcellen bezitten. De rol van deze zogenaamde T-cellen, wellicht specifiek voor elk vaccin, kon met nieuwe technieken van artificiële intelligentie in kaart gebracht worden. De resultaten werden gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift eLife.