Ingrid De Jonghe (TEJO): “Het vaakst komen tieners naar ons toe omdat ze relatieconflicten hebben met ouders, leerkrachten of vrienden."
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid De Jonghe (TEJO): “Het vaakst komen tieners naar ons toe omdat ze relatieconflicten hebben met ouders, leerkrachten of vrienden." © Klaas De Scheirder

Antwerpse experts maken zich grote zorgen over toename angst, stress en eetstoornissen: “Geef jongeren voorrang bij vaccinaties. Alleen zo dam je het risico op blijvende littekens in”

AntwerpenMeer angst- en eetstoornissen, smetvrees en depressie: het is in deze coronacrisis stilaan óp bij onze jongeren. Prof. dr. Dirk Van West (ZNA Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen) en psychotherapeute Ingrid De Jonghe (TEJO) zeggen waar het op staat. “Jongeren moeten na de ouderen en de risicopatiënten voorrang krijgen bij de vaccinaties. Gééf hen eindelijk perspectief.” Alleen dan kunnen ze zich sociaal weer ontwikkelen en dam je het risico op blijvende littekens in.

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.