Door hun patserig gedrag vallen Marokkaanse drugscriminelen veel harder op dan anderen, stelt onderzoeker Teun Voeten vast.
Volledig scherm
PREMIUM
Door hun patserig gedrag vallen Marokkaanse drugscriminelen veel harder op dan anderen, stelt onderzoeker Teun Voeten vast. © rv

Antwerpse drugshandel wordt beheerst door Marokkaanse clans: “Net de film 'Patser' in het echt”

“De Nederlanders zijn de ‘bad guys’ in mijn boek. Door hun uit de hand gelopen gedoogbeleid zit Antwerpen nu met vooral Marokkaanse drugsbendes opgezadeld.” Tot die conclusie komt de Nederlandse antropoloog Teun Voeten na twee jaar onderzoek. Zijn boek ‘Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse drugssyndicaten’ is vandaag voorgesteld. Wat heeft Voeten gezien tijdens de huiszoekingen die hij heeft kunnen bijwonen, en wat verdienen de dealers aan de drugs die ze verhandelen? Onze journalist legde hem die vragen voor.

  1. Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een gigantische led-wall in New York geworden”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een giganti­sche led-wall in New York geworden”

    Amper 24 jaar oud is ze, maar ze pronkt wel al met haar foto op het billboard van het iconische Times Square in New York. Miss Angel was de hele maand lang Equal Artist en Cover Girl voor streamingdienst Spotify, niet enkel in ons land maar ook wereldwijd. “Ik ben opgegroeid tussen een heleboel zussen, het voelt dus heel natuurlijk om me te blijven omringen door vrouwen.”