3M in Zwijndrecht
Volledig scherm
3M in Zwijndrecht © Marc De Roeck

Antwerpse deputatie keurt strengere lozingsnormen voor 3M goed

AntwerpenDe deputatie van de provincie Antwerpen heeft donderdag zoals verwacht de lozingsnormen voor chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht op het vlak van verschillende stoffen verstrengd. De deputatie volgt het advies van haar omgevingsvergunningscommissie. De nieuwe normen gaan meteen in.

 1. “Huilen rond een graf? Doe maar liever groot feest”: koppel dat met auto in water belandde krijgt afscheid met fanfare, gedans en paardenkoets
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  “Huilen rond een graf? Doe maar liever groot feest”: koppel dat met auto in water belandde krijgt afscheid met fanfare, gedans en paarden­koets

  “Jullie moeten niet rouwen om ons.” Dat zijn de woorden die de Curaçaose Cleefio en Eldrid blijkbaar ooit tegen hun kinderen hebben gesproken. Nadat het koppel dood werd teruggevonden in hun auto die twee weken geleden uit het Lobroekdok werd getakeld, besloot hun kroost om die woorden ter harte te nemen. Op begraafplaats Ruggeveld in Deurne organiseerden ze een Antilliaanse begrafenis vol zang, dans, muziek en vrolijkheid zoals je die hier niet vaak ziet. “We hebben hun laatste wens echt doen uitkomen.”
 2. Drie op tien Umicore-kinderen hebben nog steeds alarmerend hoge lood-in-bloedwaarden
  Hoboken

  Drie op tien Umicore-kinderen hebben nog steeds alarmerend hoge lood-in-bloedwaar­den

  De halfjaarlijkse lood-in-bloed onderzoeken bij kinderen in de wijken nabij de Umicore-fabriek tonen opnieuw een dalende trend. Dat laat het Provinciaal Instituut voor Hygiëne van Antwerpen weten. Toch is er geen reden tot euforie. Nog steeds hebben drie op de tien kinderen die in de zone het dichtst bij de fabriek wonen een waarde boven de ‘veilige’ referentiewaarde van 5 microgram per deciliter bloed.