De nieuw geplaatste slagboom voor het Botanic Sanctuary-hotel moet weg.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuw geplaatste slagboom voor het Botanic Sanctuary-hotel moet weg. © Tessa Kraan

Antwerps vijfsterrenhotel wil ‘bepaald volkje’ uit publieke tuin houden, maar moet slagboom afbreken van stad

ANTWERPENDe soap rond het nieuwe vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in hartje Antwerpen gaat verder. De eigenaar plaatste nu een slagboom voor de trage weg die doorheen de botanische tuin langs het hotel loopt. De stad geeft misnoegde buurtbewoners gelijk, de bareel moet verdwijnen. Maar bij Botanic Sanctuary denken ze daar anders over. “Drugs dealen, kamperen in de tuin… dat ‘volkje’ is hier niet welkom.”

 1. Twee rijstroken versperd op Antwerpse Ring na ongeval ter hoogte van Berchem richting Nederland
  Antwerpen

  Twee rijstroken versperd op Antwerpse Ring na ongeval ter hoogte van Berchem richting Nederland

  Op de Antwerpse Ring is een verkeersongeval gebeurd ter hoogte van Berchem. De twee linkse rijstroken richting Nederland zijn daar versperd. Het ongeval zorgt voor file op de Ring en de aansluitende snelwegen. Je schuift aan op de A12 vanaf Wilrijk en E19 vanaf Kontich. Ook op de E17 is het filerijden. Daar is bovendien de middenrijstrook ter hoogte van Kruibeke versperd door een defect voertuig. Je schuift er aan vanaf Temse.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. Lars Coveliers en Berchem Sport trekken ondanks 2 op 12 met positief gevoel naar Tongeren: “De wil om beter te doen is groot”
  voetbal tweede nationale B

  Lars Coveliers en Berchem Sport trekken ondanks 2 op 12 met positief gevoel naar Tongeren: “De wil om beter te doen is groot”

  Een zege voor Berchem Sport dateert alweer van de openingsspeeldag uit bij Lebbeke (0-1). Ook op het veld van KSV Bornem tegen de beloften van KV Mechelen lukte het de troepen van Geert Emmerechts niet om de volle buit te pakken. Maar hoewel de cijfers met vijf op vijftien niet bepaald positief zijn, zeggen ze ook niet alles. Berchem mocht de voorbije weken, mits iets meer efficiëntie voor doel, aanspraak maken op veel meer.