Om kandidaat-kopers de werken voorafgaand te laten ontdekken heeft veilinghuis Bernaerts een drone ingezet.
Volledig scherm
Om kandidaat-kopers de werken voorafgaand te laten ontdekken heeft veilinghuis Bernaerts een drone ingezet. © Studio Bernaerts

Antwerps veilinghuis brengt 500 kunstwerken onder virtuele hamer: “Zelfs drone ingezet om filmpjes te maken”

Nu door de coronacrisis geen fysieke kunstveilingen mogen doorgaan, moeten veilinghuizen zich heruitvinden. Het Antwerpse huis Bernaerts brengt begin mei zo’n 500 werken van oude en romantische meesters onder de hamer... vanuit een lege zaal. Het gebeuren is via een livestream te volgen. “Om kandidaat-kopers de werken voorafgaand te laten ontdekken, hebben we zelfs een drone ingezet.”

 1. Buurt houdt protestpicknick om ‘laatste stukje groen’ te redden: “Wie niet inziet dat we de Valaarwei moeten koesteren, kiest puur voor het geld”
  Wilrijk

  Buurt houdt protest­pick­nick om ‘laatste stukje groen’ te redden: “Wie niet inziet dat we de Valaarwei moeten koesteren, kiest puur voor het geld”

  ‘Hou de Valaarwei groot en groen’. Met die leuze trekken vijf buurtbewoners van het ‘laatste stukje groen’ dinsdag naar het kabinet van schepen voor Ruimtelijke Ordening Annick De Ridder (N-VA), nadat ze plannen heeft bekend gemaakt om de wei in Wilrijk om te bouwen tot zorgproject. Een protestpicknick moet hun woorden alvast kracht bijzetten. “We vrezen dat geen enkele boom zal overleven.”
 2. REPORTAGE. Op kroegentocht in ... café Pelikaan: “Sterke drank werd verstopt onder de trap”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Op kroegen­tocht in ... café Pelikaan: “Sterke drank werd verstopt onder de trap”

  In oktober en november gaat Het Laatste Nieuws elke zaterdag op kroegentocht: samen met stadsgids Tanguy Ottomer bezoeken we de zes meest memorabele bruine kroegen van ‘t stad, en vertellen we de verhalen die er aan de toog verteld worden. Het doel van al die toogpraat? Bruine kroegen laten erkennen als cultureel erfgoed, want deze cafés ademen geschiedenis. En een kroegentocht is natuurlijk ook heel plezant. Deze week: café Pelikaan. “Als de vaste klanten ziek zijn, sturen we al eens een kaartje.”
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.