Het Antwerpse stadhuis
Volledig scherm
Het Antwerpse stadhuis © Klaas De Scheirder

Antwerps stadhuis in het blauw tegen mensenhandel

AntwerpenHet Antwerpse stadhuis wordt vrijdag vanaf 20.30u in het blauw verlicht. De stad wil zo zijn solidariteit uitdrukken met alle slachtoffers van mensenhandel.

 1. UA-rector wil ‘schachtenverkoop’ verbieden, maar wat vinden de studentenclubs zélf? “Bij ons gebeuren geen buitensporigheden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  UA-rector wil ‘schachten­ver­koop’ verbieden, maar wat vinden de studenten­clubs zélf? “Bij ons gebeuren geen buitenspo­rig­he­den”

  Moet de ‘schachtenverkoop’ – de traditie dat kersverse studenten per opbod ‘verkocht’ worden en daarna (vernederende) taken moeten vervullen – expliciet verboden worden? UA-rector Herman Van Goethem meent dat de praktijk misbruik in de hand werkt en vindt van wél. Antwerps onderwijsschepen Jinnih Beels (Vooruit) neemt voorlopig geen standpunt in. En ook de Antwerpse studentenverenigingen reageren uiterst voorzichtig. “We willen, zo nét voor de start van het academiejaar, niet in een mediastorm belanden.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.