Schepen Els van Doesburg.
Volledig scherm
Schepen Els van Doesburg. © Jan De Meuleneir / Photo News

Antwerps schepen geeft Rik Torfs wind van voren na kritiek op vaccinatie kinderen in ZOO Antwerpen: "Dit neem ik niet van een verstandig man”

Antwerps schepen voor Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) neemt kerkjurist Rik Torfs (KU Leuven) op de korrel in een post op Facebook, nadat hij zich kritisch uitliet over het vaccineren van kinderen in de Antwerpse ZOO. 

175 reacties

 • Jan Peeters

  4 maanden geleden
  Ik denk net dat het slim is van de stad Antwerpen om de kinderen op die locatie te laten vaccineren. Zo is het voor de vrijwilligers ook een stuk makkelijker dan van het ene naar het andere huilende kind te gaan. Ook voor de kinderen is het zo veel leuker, want als ze tijdens de vaccinatie kunnen denken aan de dieren die ze erna gaan bezoeken, is die voorbij voor ze het weten. Zelfs voor de ouders is het fijner om kinderen in een stukje dierentuin te laten vaccineren. Goed voor iedereen dus.
 • Kelly Verlinden

  4 maanden geleden
  Ik ben het niet veel eens met Torfs maar in deze heeft de man groot gelijk.
 • Wilfried Nys

  4 maanden geleden
  Hoe laag kan NV-A nu nog verder zakken? zeker in Antwerpen...
 • jan boden

  4 maanden geleden
  Terwijl Torfs zich ethische vragen stelt over een dierentuin zorgt van Doesburg voor de Volksgezondheid. In het leven moet men zijn prioriteiten stellen.
 • Wouter Beyen

  4 maanden geleden
  Toen besloten werd om kinderen te vaccineren zei Van Ranst op de tv dat dat vaccin voor de gezondheid van de kinderen weinig baat heeft, er zou meer baat zijn omdat dan mogelijk de klas minder snel gesloten moet worden wegens te veel besmettingen. Dat wetende, kan je zeker van een soort van manipulatie spreken door kinderen met animatie te lokken. In de dokterspraktijk gaat de spuit er ook in zonder al te veel animatie. Het ergste is nog de witzwart discussies tussen verstandige mensen.