Al meer dan een eeuw prijkt bovenaan op het pand een elegant bronzen vrouwenbeeld. Het stelt Clio, de muze van de geschiedenis, voor.
Volledig scherm
Al meer dan een eeuw prijkt bovenaan op het pand een elegant bronzen vrouwenbeeld. Het stelt Clio, de muze van de geschiedenis, voor. © Regie der Gebouwen

Antwerps Rijksarchief na 14 jaar werken opnieuw ingehuldigd

AntwerpenDrie jaar had de renovatie van het Rijksarchief op de Door Verstraeteplaats in de Antwerpse wijk Zurenborg in beslag moeten nemen. Het werden uiteindelijk 14 (!) lange jaren. Maar kijk, dinsdag is het statige gebouw uit 1905 opnieuw ingehuldigd en kunnen bezoekers weer snuisteren in de 11 lopende kilometer aan archiefstukken. De werken hebben een slordige 10 miljoen euro gekost.

  1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
    Aangeboden door Alides

    Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

    Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.