Het dramatische ongeval, waarbij twee zusjes stierven, gebeurde op 24 augustus 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dramatische ongeval, waarbij twee zusjes stierven, gebeurde op 24 augustus 2021. © Photo News

Antwerps kruispunt waar zusjes stierven nog steeds even onveilig: “Lijkt alsof stad ‘hoopt’ dat daar niet opnieuw een drama gebeurt”

AntwerpenEr zijn geen snelle ingrepen mogelijk om het kruispunt van de Lange Leemstraat en de Sint-Vincentiusstraat in Antwerpen, waar in augustus vorig jaar twee jonge zusjes dodelijk werden aangereden, veiliger te maken. Dat zegt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) vijf maanden na het drama. Volgens Kennis wordt momenteel wél volop nagegaan of structurele aanpassingen mogelijk zijn. Groen-fractieleider Imade Annouri hekelt de “passieve houding” van het stadsbestuur in dit dossier.

 1. Vrachtwagen rijdt zusjes dood op zebrapad: “Verkeerslichten van kruispunt werden onlangs aangepast, zodat iedereen tegelijk groen krijgt”
  PREMIUM

  Vrachtwa­gen rijdt zusjes dood op zebrapad: “Verkeers­lich­ten van kruispunt werden onlangs aangepast, zodat iedereen tegelijk groen krijgt”

  Het ongeval waarbij twee zusjes van 9 en 1,5 jaar dinsdagochtend in Antwerpen om het leven kwamen, was geen dodehoekongeval, zo bevestigt het parket. Het kruispunt werd in het voorjaar nog conflictvrij gemaakt, maar toch besloot het Antwerpse stadsbestuur om terug te keren naar de oude verkeerslichtenregeling. Naar joodse traditie zullen de kinderen zo snel mogelijk worden begraven.
 2. Uitvinder uit Team Scheire randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid”
  PREMIUM

  Uitvinder uit Team Scheire randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschap­pe­lij­ke nieuwsgie­rig­heid”

  De 45-jarige Anthony L. uit Schilde begrijpt niet wat hem bezielde toen hij een 11-jarig meisje aanrandde. Het dochtertje van vrienden kwam in de zomer van 2021 logeren bij zijn kinderen. “Er was geen seksuele drang”, zei de uitvinder die onder andere meewerkte aan het tv-programma “Team Scheire”. De openbare aanklager, die toch vond dat de beschuldigde geslepen te werk ging, vorderde maandagmorgen 30 maanden celstraf met probatie-uitstel.
  Antwerpen