Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Antwerps drugsteam valt uit elkaar: helft speurders stapt op

De politieoorlog in Antwerpen gaat een nieuwe fase in. Het Kali-team, dat de drugsmaffia moet bestrijden, ligt op apegapen. De federale speurders werken niet meer bij hun lokale collega's. De raid tegen de 'Noodle-bende' deed de emmer overlopen.

67 reacties

 • Tim Boone

  3 jaar geleden
  Enigste oplossing tegen war on drugs is deze legaliseren. Haal het uit de criminaliteit en koppel het aan hulpverlening. Drugs gebruikers zijn niet per definitie criminelen. Mensen die daar grof geld mee verdienen wel. Door te legaliseren schakel je die uit en door te koppelen aan hulpverlening heb je kan om de verslaafden veel sneller en effectiever te bereiken. Kan maar zo simpel zijn. Anders blijft het dweilen met de kraan open. Een ex verslaafde.
 • eduard de gucht

  3 jaar geleden
  tegen het grote snel verdiende geld is geen remedie... GEEN ENKELE ! Jammer, maar niets aan te doen...
 • André Van Laethem

  3 jaar geleden
  Daar zijn ze weer met hun splitsen. Moest iedereen wat meer inspanningen doen om alles nationaal te behouden dan zou men nationaal kunnen uitbouwen. Nu trekt de ene om te splitsen en de ander om er nationaal iets van te maken. Die splitsers zouden beter Belgie verlaten.
 • Jan Roesems

  3 jaar geleden
  Boeltje opkuisen , liefst zo snel mogelijk. Wie de integratie en samenwerking tussen Federale en Lokale tegenwerkt eruit, liefst vandaag nog. Zijn enkele ego's die niet op hun plaats zitten die de wantoestanden veroorzaken.
 • Theo Dereu

  3 jaar geleden
  Beseffen ze niet dat ze allemaal aan de zelfde kant staan ? Jammer dat het typische haantjesgedrag tussen de diensten zo een duur project veranderd in een kippenhok. Alles draait vierkant in dit apenland maar onze fantastische visionairs van politici zullen er wel geen graten in zien.
 1. JONGE WOLVEN. Filosofen openen debat over opvoeding in een digitale wereld: “Kinderen acht uur voor een scherm zetten, is dat wel zo ideaal?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  JONGE WOLVEN. Filosofen openen debat over opvoeding in een digitale wereld: “Kinderen acht uur voor een scherm zetten, is dat wel zo ideaal?”

  Wat doen drie kersvers afgestudeerde filosofiestudenten? Nadenken, liefst gepaard met een pittig debat. Bij Anthony (24), Sam (26) en Stefanie (29) wierp het de nodige vruchten af waardoor in oktober 2021 ‘De Virtuele Mens' ontstond. Het platform leert met behulp van filosofie mensen kritisch nadenken over de digitale samenleving en deze reflecties om te zetten in praktische handvaten: “Kinderen die 9 uur per dag gamen zijn, geen uitzondering meer. Sta daar eens bij stil.”
 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.