De nieuwe schoenen van O'Neill worden gemaakt van gevonden plastic uit de oceanen.
Volledig scherm
De nieuwe schoenen van O'Neill worden gemaakt van gevonden plastic uit de oceanen. © O'Neill

Antwerps bedrijf ontwerpt sneakers van oceaanafval: “Op twee jaar tijd vijftig ton plastic afval uit oceanen verwijderen”

ANTWERPENDe nieuwe sneakers van het Amerikaanse modemerk O’Neill werden ontworpen in Antwerpen. Bijzonder is dat ze gemaakt werden van plastic afval dat werd verzameld op stranden in Portugal. “We verwachten in twee jaar tijd vijftig ton plastic afval uit de oceanen te verwijderen.”

 1. Brand in restaurant Lux veroorzaakte veel rook in omgeving van MAS: “Woont u in de buurt? Goed ventileren”
  Antwerpen

  Brand in restaurant Lux veroorzaak­te veel rook in omgeving van MAS: “Woont u in de buurt? Goed ventileren”

  Door een brand in twee panden aan de Sint-Aldegondiskaai, naast het MAS, is het Eilandje zondagavond een tijd in rook gehuld. Onder meer restaurant Lux, dat al een tijdje dicht is voor renovatie, kreeg de vlammen te verduren. Ondertussen laat de brandweer weten dat het vuur helemaal geblust is. “We blijven nog enkele uren aanwezig om na te blussen, te ventileren en verdere metingen te doen.”
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.