In het Modemuseum staat ook een echte persoon mannequin.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Modemuseum staat ook een echte persoon mannequin. © Felix Rabou

Antwerpenaren herontdekken het ModeMuseum: “Wij bezoeken vaak musea, maar dit is fenomenaal”

AntwerpenHet is gezellig druk in het Antwerpse ModeMuseum zaterdag. Meer dan drie jaar hebben we erop moeten wachten, maar vanaf vandaag kan iedereen de vernieuwde expositieruimtes komen ontdekken. En we horen enkel positieve geluiden onder de eerste bezoekers in drie jaar tijd: “Dit is meer kunst dan mode!”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Grootste containerrederij ter wereld schort alle operaties aan land in Zuid-Amerika op: “De druk van internationale cocaïnehandel wordt te zwaar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Grootste container­re­de­rij ter wereld schort alle operaties aan land in Zuid-Amerika op: “De druk van internatio­na­le cocaïnehan­del wordt te zwaar”

  MSC, de grootste containerrederij ter wereld, heeft besloten om alle operaties en diensten aan land die ze aanbiedt in heel Zuid-Amerika stil te leggen. Het gaat dan onder meer over goederentransporten per spoor en vrachtwagen. Het bedrijf vindt dat de invloed van de internationale cocaïnehandel hun business veel te hard onder druk zet. “Als autoriteiten drugs vinden in onze containers, krijgen wij of onze bemanning daarvan de schuld. Dat kan niet meer.”
 3. Levende mannequinpoppen, workshops kantklossen en 35.000 kledingstukken: na renovatie van 3 jaar is Antwerps ModeMuseum weer open
  PREMIUM
  Antwerpen

  Levende mannequin­pop­pen, workshops kantklos­sen en 35.000 kleding­stuk­ken: na renovatie van 3 jaar is Antwerps ModeMuseum weer open

  We hebben er 3 jaar op moeten wachten, maar vanaf dit weekend kunnen we weer naar het ModeMuseum in de Nationalestraat in Antwerpen. De grote hal met monumentale, houten trap werd behouden, maar er werd maar liefst 800 vierkante meter extra ruimte gecreëerd voor exposities. Er is nu ook een tentoonstellingsruimte voor de vaste collectie, een museumshop en een MoMu Café door Graanmarkt 13, met buffet- en takeawaymaaltijden. Het museum opent met een ambitieus heropeningsprogramma met allerlei tentoonstellingen, openluchtprojecten, stadswandelingen en activiteiten.