Jinnih Beels wil wat doen aan het te hoog aantal schoolverlaters zonder diploma.
Volledig scherm
Jinnih Beels wil wat doen aan het te hoog aantal schoolverlaters zonder diploma. © BELGA

Antwerpen werpt dam op tegen massa vroegtijdige schoolverlaters: A’REA UP start al met preventie bij peuters

AntwerpenElk schooljaar verlaten circa 1.200 leerlingen de schoolbanken zonder diploma. De stad heeft daarom met de verschillende netten het A’REA UP-plan uitgewerkt. De aanpak begint al bij peuters met pedagogische speelpakketten. Voor kinderen uit de derde graad van het lager zijn er scholenbeurzen.

  1. Schepen Koen Kennis (N-VA) niet zo wild van ‘fietsstraat’: “Haal tegen 2024 openbaar vervoer weg van Turnhoutsebaan én maak er dán een breed en veilig fietspad”
    PREMIUM
    Antwerpen/Borgerhout

    Schepen Koen Kennis (N-VA) niet zo wild van ‘fiets­straat’: “Haal tegen 2024 openbaar vervoer weg van Turnhoutse­baan én maak er dán een breed en veilig fietspad”

    “Haal ten laatste tegen 2024 de bussen weg van de Turnhoutsebaan en open het premetrostation Drink. Dan komt er plaats vrij voor een breed en veilig fietspad.” Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) twijfelt eraan of het wel zo’n veilig idee is om van de belangrijke gewestelijke invalsweg een ‘fietsstraat’ te maken. “Je gaat hen nu weer mengen met het andere verkeer.”