Bart De Wever, Peter Wouters en Tomas Van den Spiegel starten de aftelklok aan het reuzenrad op het Steenplein.
Volledig scherm
Bart De Wever, Peter Wouters en Tomas Van den Spiegel starten de aftelklok aan het reuzenrad op het Steenplein. © Photo News

Antwerpen telt af naar WK wielrennen: stad hoopt op een onvergetelijk sportief feest

AntwerpenHet WK wielrennen komt 19 jaar na Zolder nog eens thuis in het wielergekke Vlaanderen. Naast Knokke, Leuven en Brugge eist ook Antwerpen een sleutelrol op. Van 24 tot 26 september starten de wegritten in de metropool. De countdown naar het WK is donderdag ingezet met een aftelklok aan het reuzenrad. Victor Campenaerts wordt de officiële Antwerpse WK-ambassadeur.

 1. Facelifts en neuscorrecties alsmaar populairder in het AZ Monica: “Niet per se noodzakelijk, maar verbeteren wel de levenskwaliteit”
  PREMIUM
  Antwerpen
  1

  Facelifts en neuscorrec­ties alsmaar populair­der in het AZ Monica: “Niet per se noodzake­lijk, maar verbeteren wel de levenskwa­li­teit”

  Dat we onszelf het afgelopen jaar een pak meer door de camera zagen, viel ook de dokters van het AZ Monica op. De afdeling Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) van het ziekenhuis viert dit jaar haar veertigste verjaardag. Om dat te vieren, krijgt de afdeling vier nieuwe operatiezalen van de gloednieuwe ziekenhuisvleugel cadeau: “De laatste twee jaar kende het aantal facelifts een exponentiële groei.”
 2. Legendarische Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”
  PREMIUM
  Beveren/Antwerpen

  Legendari­sche Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”

  Bijna honderd jaar lang was El Valenciano in Antwerpen dé winkel waar liefhebbers van de Spaanse keuken hun jamón en benodigdheden voor een paella kwamen kopen. Onder meer Wannes Van de Velde en Matthias Schoenaers waren vaste klanten en zelfs koningin Fabiola kwam er over de vloer. Vijf jaar na de sluiting blazen uitbaters Robert Lorrain en Sigrid Aesseloos de zaak nu nieuw leven in, niet langer in Antwerpen, maar 20 kilometer verderop in Beveren.