De onthaalruimte
Volledig scherm
PREMIUM
De onthaalruimte © Robbrecht en Daem architecten

Antwerpen pompt 20 miljoen euro in uitbreiding Rubenshuis: “Terug naar de 17de eeuw met het comfort van de 21ste”

AntwerpenWie in 2024 het Rubenshuis bezoekt, zal dat niet meer doen via de ingang aan de Wapper maar via een gloednieuw onthaalgebouw aan Hopland. De stad en Vlaanderen investeren samen 20 miljoen euro om het museum op te krikken naar hedendaags comfort voor de bezoeker. Het nieuwe gebouw zal een multimediaal belevingscentrum worden met een museumcafé, een leeszaal en de bibliotheekcollectie van het Rubenianum. Het Rubenshuis zelf krijgt ook een grondige make-over. 

 1. Twee minderjarigen opgepakt na oproep om “Meir leeg te halen” na achtste finale Marokko, ouders raden elkaar aan hun kinderen thuis te houden
  Play
  Antwerpen

  Twee minderjari­gen opgepakt na oproep om “Meir leeg te halen” na achtste finale Marokko, ouders raden elkaar aan hun kinderen thuis te houden

  Met een nieuwe wedstrijd met Marokko in de hoofdrol vanmiddag rijst de vrees voor opstootjes weer op. Zeker nu er op sociale media oproepen de ronde doen om vernielingen aan te richten, onder meer op de Meir. De politie van Antwerpen waarschuwt dat ze niet zullen aarzelen om in te grijpen als de openbare veiligheid in het gedrang komt en laat weten aan onze redactie dat intussen twee minderjarigen zijn opgepakt. Binnen de Marokkaanse gemeenschap raden ouders elkaar aan om hun kinderen veilig thuis te houden.
 2. Jaarboek Armoede (UAntwerpen): armoederisico in 2021 gedaald door corona steunmaatregelen
  Antwerpen

  Jaarboek Armoede (UAntwerpen): armoederi­si­co in 2021 gedaald door corona steunmaat­re­ge­len

  Het risico om in armoede te belanden in België is in 2021 gedaald ten opzichte van 2020. Hoewel vooral de werkende bevolking werd geconfronteerd met inkomensverlies door COVID-19, konden ze die impact enigszins compenseren door de overheidsmaatregelen. Het armoederisico daalde door conjuncturele redenen, aldus het Jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting 2022 dat vrijdag aan de Universiteit Antwerpen wordt voorgesteld.