De onthaalruimte
Volledig scherm
PREMIUM
De onthaalruimte © Robbrecht en Daem architecten

Antwerpen pompt 20 miljoen euro in uitbreiding Rubenshuis: “Terug naar de 17de eeuw met het comfort van de 21ste”

AntwerpenWie in 2024 het Rubenshuis bezoekt, zal dat niet meer doen via de ingang aan de Wapper maar via een gloednieuw onthaalgebouw aan Hopland. De stad en Vlaanderen investeren samen 20 miljoen euro om het museum op te krikken naar hedendaags comfort voor de bezoeker. Het nieuwe gebouw zal een multimediaal belevingscentrum worden met een museumcafé, een leeszaal en de bibliotheekcollectie van het Rubenianum. Het Rubenshuis zelf krijgt ook een grondige make-over. 

 1. N-VA en Groen eisen definitieve herstelling liften Voetgangerstunnel, Open Vld wil motie districtsraad niet steunen: “Onze minister is ermee bezig”
  Antwerpen

  N-VA en Groen eisen definitie­ve herstel­ling liften Voetgan­gers­tun­nel, Open Vld wil motie districts­raad niet steunen: “Onze minister is ermee bezig”

  N-VA en Groen, de twee grootste partijen in het college van het district Antwerpen, vragen via een motie aan Vlaanderen om de steeds defecte liften van de Voetgangerstunnel definitief te herstellen. Opmerkelijk: coalitiepartner Open Vld zal de motie niet steunen. De fractie wil partijgenote Lydia Peeters, bevoegd Vlaams minister in de kwestie, niet in verlegenheid brengen. “Zij is hier al hard mee bezig.”
 2. Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”
  Antwerpen

  Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”

  “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. “Wat hij vraagt, is nonsens”, zei hij in Wakker op Zondag (ATV) over de heisa rond de schepenwissels in Antwerpen. In De Zevende Dag’ (VRT) gaf De Wever aan dat het hem elke dag ietsje minder kan schelen als Open Vld uit de coalitie zou stappen.