Eerder kwam Willy Sommers al het mooie weer maken in het vaccinatiecentrum in Antwerpen.
Volledig scherm
Eerder kwam Willy Sommers al het mooie weer maken in het vaccinatiecentrum in Antwerpen. © Annelin Marien

Antwerpen organiseert nu ook ‘vaccinfuif’ voor 16-plussers: “Wie zich dit weekend inschrijft, krijgt woensdag al een prik”

ANTWERPENPlots gaat het heel erg snel. Jongvolwassenen en zelfs minderjarigen worden al massaal uitgenodigd voor een eerste prik. In Antwerpen komen dit weekend de twintigers al aan de beurt. Om de verspreiding van de deltavariant voor te zijn, wordt er volgende week woensdag zelfs een feestje gebouwd in het vaccinatiedorp. Iedereen die zestien jaar of ouder is, wordt aangemoedigd zich op de Qvax-reservelijst te zetten dit weekend, zodat ze er woensdag bij kunnen zijn.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Brand in restaurant Lux veroorzaakte veel rook in omgeving van MAS: “Woont u in de buurt? Goed ventileren”
  Antwerpen

  Brand in restaurant Lux veroorzaak­te veel rook in omgeving van MAS: “Woont u in de buurt? Goed ventileren”

  Door een brand in twee panden aan de Sint-Aldegondiskaai, naast het MAS, is het Eilandje zondagavond een tijd in rook gehuld. Onder meer restaurant Lux, dat al een tijdje dicht is voor renovatie, kreeg de vlammen te verduren. Ondertussen laat de brandweer weten dat het vuur helemaal geblust is. “We blijven nog enkele uren aanwezig om na te blussen, te ventileren en verdere metingen te doen.”
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. VDK Gent veegt Antwerpse volleybalvrouwen van het terrein: “We werden overklast”
  Volleybal liga A vrouwen

  VDK Gent veegt Antwerpse volleybal­vrou­wen van het terrein: “We werden overklast”

  “Was het een offday van Interfreight Brabo Antwerpen of was het een bijna foutloze prestatie van VDK Gent?”, vraagt trainer-coach Cristina Moga zich na de 3-0-nederlaag van zaterdagavond af. “Het lag ergens tussenin. Maar dit Gent was heel indrukwekkend tijdens de wedstrijd tegen ons. We kwamen overal te laat. We schoten overal tekort tegen deze krachtige en snelle thuisploeg.”
 2. Vaccinatiecentrum Noorderkempen zorgt voor live-muziek op ‘prikhappening’ voor 18-plussers
  Brasschaat/Kapellen/Essen/Kalmthout/Wuustwezel

  Vaccinatie­cen­trum Noorderkem­pen zorgt voor li­ve-mu­ziek op ‘prikhappe­ning’ voor 18-plus­sers

  Het vaccinatiecentrum Noorderkempen organiseert nu zaterdagavond een ‘prikhappening’ waarbij jongeren vanaf 18 jaar een prik kunnen krijgen van het Johnson & Johnson-vaccin. Een dj zal ter plaatse voor de nodige sfeer zorgen. Tegelijkertijd spoort het vaccinatiecentrum ook nog altijd 16-plussers aan om zich in te schrijven op de QVAX-lijst.