Op 30 september sluit het vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost.
Volledig scherm
Op 30 september sluit het vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost. © ZNA

Antwerpen opent eerste ‘lokaal vaccinatiepunt’ voor wie nog geen eerste prik kreeg

AntwerpenIn het Sint-Erasmusziekenhuis in Borgerhout is woensdag het eerste van een reeks lokale vaccinatiepunten geopend die binnenkort het vaccinatiedorp op Spoor Oost moeten vervangen. Op Spoor Oost worden tot de sluiting op 30 september enkel nog de eenmalige vaccinaties met het Johnson & Johnson-vaccin gegeven en de tweede en derde vaccinaties verder afgewerkt.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Handelaar die te veel vuurwerk verkoopt veroordeeld tot 6 maanden cel: “gevaarlijke risico’s genomen door geen beperkingen op te leggen”
  PREMIUM
  Maaseik/Antwerpen

  Handelaar die te veel vuurwerk verkoopt veroor­deeld tot 6 maanden cel: “gevaarlij­ke risico’s genomen door geen beperkin­gen op te leggen”

  Een vuurwerkverkoper uit Antwerpen is veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel en een stevige boete omdat hij in 2015 en 2016 in zijn winkel in Maaseik te veel vuurwerk verkocht. “Hij heeft bewust de keuze gemaakt om de 1-kilogram maatregel naast zich neer te leggen en oefende geen enkele vorm van controle uit,” besloot de strafrechtbank.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.