De brug zal een essentieel onderdeel vormen van de verkeersinfrastructuur die rond Antwerpen wordt aangelegd en maakt het mogelijk om bestaande en nieuwe fietsverbindingen in de ringzone en op Linkeroever met elkaar te verbinden.
Volledig scherm
PREMIUM
De brug zal een essentieel onderdeel vormen van de verkeersinfrastructuur die rond Antwerpen wordt aangelegd en maakt het mogelijk om bestaande en nieuwe fietsverbindingen in de ringzone en op Linkeroever met elkaar te verbinden. © RV

Antwerpen krijgt voetgangers- en fietsersbrug over de Schelde: “Panorama vanop de brug wordt uniek”

AntwerpenEr komt een hefbrug voor fietsers en voetgangers over de Schelde aan de Kennedytunnel. Dat zijn het Antwerpse stadsbestuur, de Vlaamse regering en Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, maandag overeengekomen. “Het panorama vanop de brug, met de stroom, de boten en de rede van Antwerpen, wordt uniek”, meent Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). 

 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas