Het nieuwe college, dat nog moet worden aangevuld met een derde sp.a-schepen.
Volledig scherm
Het nieuwe college, dat nog moet worden aangevuld met een derde sp.a-schepen. © Ana Izamska

Antwerpen krijgt tien schepenen, derde sp.a-schepen wordt nog gezocht

In de wandelgangen werd al over gespeculeerd, vandaag is het officieel. Antwerpen krijgt een burgemeester en negen schepenen, dat is één meer dan de vorige legislatuur. Zoals verwacht krijgt N-VA naast burgemeester Bart De Wever vijf schepenen, sp.a krijgt er drie en Open Vld één. De derde schepenpost voor sp.a blijft voorlopig echter nog open, Tom Meeuws valt in. De partij laat in een reactie weten dat ze deze week “de derde post in goed overleg met de fractie gaat bekijken”.

25 reacties

 • Leo Duym

  4 jaar geleden
  N-VA is verworden tot een politiek megabordeel dat het grootste en meest winstgevende wil zijn. Alle hoerenlopers zijn welkom. Bovendien worden ze voor hun ‘prestaties’ betaald met belastinggeld. Van liefde is er geen sprake, integendeel, zelfs respect is er niet bij, maar het is voor beiden een win-winsituatie. Wie zou aan zo’n verleiding kunnen weerstaan?
 • Harry Vankrinkelen

  4 jaar geleden
  Oh kijk ze stralen van geluk …. wat kan het toch snel gaan in deze wereld gisteren je vijand en vandaag netjes als de beste vrienden naast elkaar zitten ! Als het maar opbrengt de rest telt dan niet meer!
 • Danny Heynderickx

  4 jaar geleden
  Kan sp.a niemand anders opvoeren voor het schepenambt? Hopelijk herhaalt de sociale geschiedenis zich niet. Wat vergeten de politici toch snel!
 • Koen Colpaert

  4 jaar geleden
  Ik stel mij kandidaat,als het voor de gewone burger hun voordeel is.
 • Gilbert Haelewyn

  4 jaar geleden
  Waarom moet er vandaag één schepen méér zijn dan gisteren. Wat is er veranderd bij gisteren, dat er één schepen méér moet zijn???? Zijn dat dan de besparingen?