Officiële stadsgids Sonja Mollet gidst in bijzijn van schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) voor de allereerste keer een groep op de nieuwe tour '800 jaar Antwerpen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Officiële stadsgids Sonja Mollet gidst in bijzijn van schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) voor de allereerste keer een groep op de nieuwe tour '800 jaar Antwerpen'. © GV

Antwerpen blaast 800 kaarsen uit met nieuwe stadstour: “’t Steen is het beginpunt van de stad zoals we ze nu kennen”

Antwerpen“Hoe begin je aan 800 jaar geschiedenis van een stad te vertellen?”, vraagt Sonja Mollet zich af.  In teken van de 800ste verjaardag van Antwerpen, neemt de officiële stadsgids je vanaf vandaag mee op een twee-uur durend parcours door de stad. Een feestjaar om te ontdekken waarom Antwerpenaren eigenlijk ‘dikke nekken’ zijn en hoe het elitaire bestuur van de stad evolueerde naar een democratie.

  1. Legendarische Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”
    PREMIUM
    Beveren/Antwerpen

    Legendari­sche Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”

    Bijna honderd jaar lang was El Valenciano in Antwerpen dé winkel waar liefhebbers van de Spaanse keuken hun jamón en benodigdheden voor een paella kwamen kopen. Onder meer Wannes Van de Velde en Matthias Schoenaers waren vaste klanten en zelfs koningin Fabiola kwam er over de vloer. Vijf jaar na de sluiting blazen uitbaters Robert Lorrain en Sigrid Aesseloos de zaak nu nieuw leven in, niet langer in Antwerpen, maar 20 kilometer verderop in Beveren.