Zo zal de Antwerp Tower, die zijn naam behoudt, er in 2020 uitzien.
Volledig scherm
Zo zal de Antwerp Tower, die zijn naam behoudt, er in 2020 uitzien. © Matexi/WAA Wiel Arets

Antwerp Tower: 13 meter erbij en hoger dan Boerentoren

ANTWERPENDe nieuwe Antwerp Tower zal 100,7 meter hoog worden, 13 meter meer dan nu. De toren wordt zo de tweede hoogste toren van de stad, na de kathedraal, maar voor de Boerentoren. In 2020 moeten de werken klaar zijn.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Methodeschool ‘t Speelscholeke viert veertigjarig bestaan met documentaire: “School heeft me gevormd tot wie ik vandaag ben”
  DEURNE

  Methode­school ‘t Speelscho­le­ke viert veertigja­rig bestaan met documentai­re: “School heeft me gevormd tot wie ik vandaag ben”

  Veertig jaar geleden beslisten een groepje ouders een eigen school op te richten in de Herstraat in Deurne voor kleuters en lagere schoolkinderen. De school moest ‘alternatief’ en ‘ervaringsgericht’ worden. Het bleek een succes, want vandaag bestaat de school nog steeds, en wordt er een documentaire over gemaakt. “Je merkt pas hoe bijzonder de aanpak van de school is als je nadien met leerlingen van andere scholen praat.”