De vier Strangers in 2017 bij de viering in De Roma. Bob Van Staeyen (rechts) overleed deze maand op 84-jarige leeftijd. Zijn laatste wens - een erkenning van hun iconisch nummer 'Antwaarpe' - is maandag gevolgd door de gemeenteraad.
Volledig scherm
De vier Strangers in 2017 bij de viering in De Roma. Bob Van Staeyen (rechts) overleed deze maand op 84-jarige leeftijd. Zijn laatste wens - een erkenning van hun iconisch nummer 'Antwaarpe' - is maandag gevolgd door de gemeenteraad. © kristof ghyselinck

‘Antwaarpe’ van De Strangers erkend als Antwerps volkslied, maar niet iedereen volgt laatste wens Bob Van Staeyen: Groen stemt tegen in gemeenteraad

AntwerpenDe Antwerpse gemeenteraad heeft maandag het nummer ‘Antwaarpe’ van De Strangers erkend als Antwerps volkslied. Die erkenning was de laatste wens van Bob Van Staeyen, het groepslid dat onlangs op 84-jarige leeftijd overleed.

 1. 334 mensen uit joodse wijken komen maandag opdagen voor test: “Vooral uit ultraorthodoxe gemeenschap, die misten we nog”
  ANTWERPEN

  334 mensen uit joodse wijken komen maandag opdagen voor test: “Vooral uit ultraortho­doxe gemeen­schap, die misten we nog”

  Nadat de 6.500 inwoners van twee Antwerpse, voornamelijk joodse wijken werden opgeroepen zich te laten testen omdat de besmettingen daar sneller de hoogte in gingen, gaf een duizendtal dit weekend al gehoor aan die vraag. Maandag kwamen nog 334 mensen uit de twee wijken opdagen in het testdorp op Park Spoor Oost. “We zijn blij dat die voornamelijk uit de ultraorthodoxe gemeenschap komen, want die misten we nog voor een representatief staal.” Testresultaten zijn er nog niet.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"