De match van de Rode Duivels tegen Tunesië op het WK in Rusland. Duizenden supporters volgden de match op een groot scherm aan de kaaien in Antwerpen.
Volledig scherm
De match van de Rode Duivels tegen Tunesië op het WK in Rusland. Duizenden supporters volgden de match op een groot scherm aan de kaaien in Antwerpen. © Benoit De Freine

“Als de Rode Duivels slecht spelen, zitten we met een probleem”: organisatie van EK-fandorp op Kaaien bekijkt mogelijke scenario’s

AntwerpenBinnen exact een maand, op 12 juni, speelt België zijn eerste match tegen Rusland op het EK voetbal. Nu we weten dat buitenevenementen vanaf 9 juni met maximaal 400 personen mogen doorgaan, bekijkt de organisatie van het fandorp op de Kaaien óf en hóe ze voetbalfans mogen verwelkomen aan een groot scherm. “Er zijn nog veel risicofactoren: niet alleen wat betreft het virus, maar ook hoe de Rode Duivels spelen”, aldus organisator Pieter Verhoeven.

  1. Opnieuw muziek, kunst en feest op Stroomplein deze zomer: “En enkel Franstalige muziek op de Vlaamse feestdag”
    ANTWERPEN

    Opnieuw muziek, kunst en feest op Stroomp­lein deze zomer: “En enkel Franstali­ge muziek op de Vlaamse feestdag”

    De culturele hotspot Onder Stroom aan de Scheldekaaien stelt weer een hele zomer live muziek, deejays en kunst voor op het Stroomplein in samenwerking met Het Bos, die andere creatieve hub in Antwerpen. De aftrap wordt vrijdagavond gegeven met de Amerikaanse percussionist NAH en de beloftevolle Antwerpse rapper Shaka Shams en zaterdag speelt de experimentele jazzband STUFF..