Karim Bachar.
Volledig scherm
Karim Bachar. © Foto De Scheirder

Allochtone kandidaten sp.a scoren het best

ANTWERPENDe kandidaten met een migratieachtergrond hebben het opvallend goed gedaan op de sp.a-lijst. Ze leveren vijf van de zes verkozenen. In de top-20 van de voorkeurstemmen op hun lijst komen ze twaalf keer voor, hoewel ze slechts 17 van de 55 kandidaten leverden. "Ze hebben het verlies voor sp.a kunnen beperken", zegt politicoloog Peter Thijssen (UAntwerpen).

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) over voorstel Koen Kennis: “Blij dat N-VA mee aan de kar van stedelijk vervoersbedrijf komt trekken”
  Antwerpen

  Wil­lem-Frederik Schiltz (Open Vld) over voorstel Koen Kennis: “Blij dat N-VA mee aan de kar van stedelijk vervoersbe­drijf komt trekken”

  “Wij hebben al voor een stedelijk vervoersbedrijf gekozen op ons stadscongres in 2015.” Zo reageert Vlaams Parlementslid Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) op het voorstel van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) om een Antwerps vervoersbedrijf op te richten met Lantis als regisseur. Schiltz pleit voor een Antwerpse vervoerspas voor alle collectief vervoer.
 1. Opluchting voor ouders en leerlingen K’do: school mag in Schildersstraat blijven tot ingestort gebouw op Nieuw Zuid is heropgebouwd
  Antwerpen

  Opluchting voor ouders en leerlingen K’do: school mag in Schilders­straat blijven tot ingestort gebouw op Nieuw Zuid is heropge­bouwd

  Muzische basisschool K’do mag dan toch langer in de Schildersstraat blijven. Er komt geen tijdelijke verhuis naar het Wilrijkse Plein. Heel wat ouders zagen dat niet zitten. “We hebben van AP Hogeschool, de nieuwe eigenaar, de garantie gekregen dat K’do niet meer naar een andere plek moet uitwijken tot de ingestorte school op Nieuw Zuid is heropgebouwd”, zegt Danielle Van Ast, algemeen directeur van GO! Antwerpen.