De allerlaatste Grote Coronastudie vraagt onder meer naar thuiswerkervaringen.
Volledig scherm
De allerlaatste Grote Coronastudie vraagt onder meer naar thuiswerkervaringen. © Getty Images/Westend61

Allerlaatste vragenronde van Grote Coronastudie: na twee jaar maakt bevraging balans op

AntwerpenRuim drie miljoen keer werd de Grote Coronastudie van UAntwerpen de voorbije twee jaar ingevuld. Op dinsdag 29 maart kan je voor de zesenveertigste en laatste keer deelnemen. De wetenschappers geven je de kans de balans op te maken van twee jaar coronabeleid en de invloed daarvan op je leven en werk. Verder wordt ook naar je mening over belangrijke globale maatschappelijke evoluties gevraagd.

 1. “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LGBTQ+-moslims in De Roma afgeblazen

  “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LG­BTQ+-mos­lims in De Roma afgeblazen

  LGBTQ+-ers worden in de islamcultuur nog té vaak scheef bekeken. Om het taboe te doorbreken zou eind deze maand in het Borgerhoutse cultuurhuis De Roma een ‘Queer Iftar’ worden gehouden: een iftar - de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan - voor moslims uit de community. Zóu. Want het evenement is afgeblazen: de organisatie vreest voor de veiligheid van de bezoekers nadat er op sociale media heel wat kwade reacties verschenen.
  Borgerhout
 2. “Cocaïnedieven, kom tevoorschijn”: nieuwe aanslagen zijn waarschuwing van ontvoerders ‘De Schedel’
  PREMIUM

  “Cocaïne­die­ven, kom tevoor­schijn”: nieuwe aanslagen zijn waarschu­wing van ontvoer­ders ‘De Schedel’

  De aanslagen van afgelopen weekend op het wokrestaurant Wok & Chicken Style aan de Jules Moretuslei in Wilrijk en op een woning in de Zwartzustersberg in Mechelen zijn volgens een betrouwbare bron niets minder dan een signaal van de ontvoerders van Mo Azzaoui, bijgenaamd “Schedel”. Op beide adressen wonen familieleden van King en Smiley, die volgens Azzaoui verantwoordelijk zijn voor de diefstal van 1 ton cocaïne, waar de ontvoerders hem eerder van verdachten.
  Wilrijk