Professor Jacob de Boer, hoogleraar Milieuchemie en Toxicologie aan de Vrije Universiteit Brussel, voerde het onderzoek in naam van burgerbeweging Grondrecht uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Jacob de Boer, hoogleraar Milieuchemie en Toxicologie aan de Vrije Universiteit Brussel, voerde het onderzoek in naam van burgerbeweging Grondrecht uit. © Simon Lenskens

Alarmerend hoge PFOS-waarden in bloed van bewoners in Groot-Antwerpen: “Een signaal dat we moeten blijven testen”

AntwerpenEen nieuw onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de geteste personen te hoge PFOS-waarden in het bloed heeft. Opvallend: de mensen in kwestie wonen niet in een straal van 5 kilometer rond de 3M fabriek, wel in andere gemeenten in Groot-Antwerpen. Voor opdrachtgever Grondrecht opnieuw een signaal naar de Vlaamse overheid om in actie te schieten.

 1. Komt nieuwe maritieme campus op Blue Gate-site? Dan geen nieuw Beerschotstadion op die locatie
  ANTWERPEN

  Komt nieuwe maritieme campus op Blue Ga­te-si­te? Dan geen nieuw Beer­schotsta­di­on op die locatie

  Het hing al een tijd in de lucht maar de buurtbewoners van de Hobokense Polder lijken in hun verzet tegen de komst van de nieuwe maritieme campus nu definitief hun slag thuis te hebben gehaald. Het bouwproject verhuist van de polder wellicht richting de nabijgelegen bedrijvensite Blue Gate. Pittig detail: de plannen voor het nieuwe Beerschotstadion op dezelfde locatie, lijken daarmee volledig opgeborgen.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.