Dwarsfluitspeler Esinam met haar band.
Volledig scherm
PREMIUM
Dwarsfluitspeler Esinam met haar band. © Tessa Kraan

Aftrap 41ste editie Jazz Middelheim met jonger publiek dan ooit: “Nieuwe geluiden voor een nieuw publiek”

ANTWERPENNa het succes van Gent Jazz - 42.000 bezoekers - is het aan zusterfestival Jazz Middelheim in Antwerpen nu. Vier dagen lang is Park Den Brandt het decor voor jazz, in de breedste zin van het begrip. “Jazz Middelheim is niet gedefinieerd, we blijven vernieuwen, stilstaan is achteruit gaan, wij zijn de nederige dienaar van de muziek.”

 1. De kracht van sociaal en betaalbaar wonen in de stad: cohousingproject Cord’o bracht geëngageerde en kwetsbare Antwerpenaren samen
  PREMIUM
  Antwerpen

  De kracht van sociaal en betaalbaar wonen in de stad: cohousing­pro­ject Cord’o bracht geëngageer­de en kwetsbare Antwerpena­ren samen

  Solidariteit, duurzaamheid en verbondenheid: dat zijn de sleutelwoorden voor het cohousingproject Cord’o in de Markgravebuurt. Een mix van acht sociaal voelende en maatschappelijk kwetsbare mensen heeft er een warm nest gevonden. Het project won in 2020 de wedstrijd alternatief wonen. De stad lanceert daarvan nu de vierde editie.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.